Schrijfopdracht

Schrijfopdracht

Vind je het leuk om te schrijven en ben je op zoek naar onderwerpen? Naar aanleiding van mijn blog is er iedere maand een oefening om je creativiteit op gang te brengen en een schrijfopdracht. Gun jezelf elke maand een half uur tijd om te schrijven. Deel de resultaten in de Facebookgroep.

Muurbloempje

Dansen. De een kan niet stil blijven zitten als de muziek begint te spelen, een ander duikt weg en vindt het vreselijk om – al dan niet sierlijk – te bewegen op de klanken van de band.

Oefening: Neem 10 minuten de tijd en schrijf zoveel mogelijk dingen op die je associeert met dansen. Denk aan muziek, materiaal, ruimte, mensen, enzovoort.

Opdracht: Je bent ingehuurd door de organisatie van de Nederlandse Dans Week om mensen enthousiast te maken voor dans. Een van jouw taken is het schrijven van een  artikel voor de glossy die verspreid wordt onder bezoekers van de Zomerweek van een populair damesblad. De passie voor dansen moet er vanaf spatten. Je hebt 20 minuten de tijd.

Tegenvaller?

Soms verheug je je ergens op, kijk je er lang naar uit en blijkt het uiteindelijk ontzettend tegen te vallen.

Oefening: Neem 10 minuten de tijd en noteer zoveel mogelijk dingen waarop je je verheugd had en die een totale deceptie bleken. Dit kunnen grote en kleine dingen zijn.

Opdracht: Pik één van de teleurstellingen eruit en schrijf daar en verhaal over. Wat lijkt je zo leuk, wat verwacht je, hoe kom je bij het idee en natuurlijk ook wat blijkt er van te kloppen, hoe komt het dat je je zo kon vergissen, kun je het ‘oplossen’, enzovoort. Schrijf het verhaal in de tegenwoordige tijd. Neem hiervoor 20 minuten.

Schrijven is goed voor je

Schrijven is goed voor je. Daar zijn de deskundigen het over eens.

Oefening: Neem 10 minuten de tijd en verzin zoveel mogelijk vormen van/synoniemen voor ‘schrijven’.

Opdracht: Waarom schrijf jij? Wat is jouw beweegreden? Vertel waarom jij pen en papier ter hand neemt (of de computer aanzet). Neem hiervoor 20 minuten.