Workshops

“Al je een krantenlezer niet tussen de ogen raakt met je eerste zin, dan is er geen reden meer om een tweede zin te schrijven” zei Arthur Brisbane. Bij de Volksuniversiteit Gouda verzorg ik de cursus Creatief Schrijven. Een cursus van 8 bijeenkomsten van 2,5 uur waarin je niet alleen leert een goede openingszin te schrijven, maar ook de rest van een verhaal. Iedere bijeenkomst bestaat uit oefeningen om je creativiteit op gang te brengen, het oefenen van een specifieke vaardigheid (variatie in taalgebruik, precies zijn, associeren, nauwkeurig kijken) en natuurlijk vooral schrijven. Verschillende genres komen aan bod. Je krijgt praktische tips. Leren door doen en luisteren naar elkaar. Geen voorkennis vereist. Plezier in schrijven is genoeg.

De datum voor het cursusseizoen 2020-2021 wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

 

Naast deze algemene workshop Creatief Schrijven geef ik ook workshops op maat voor bedrijven/zakelijke klanten desgewenst in company. Denk bijvoorbeeld aan schrijven voor website, folders, persberichten enzovoort. Ook een-op-een coaching on the job is mogelijk. Heb je specifieke vraag of wil je weten wat zou kunnen? Neem contact op, dan bespreken we samen de wensen en mogelijkheden.

Hieronder een voorbeeld.

Workshop wervend schrijven                                                                                                                                                       

Hoe schrijf ik een aantrekkelijk persbericht? Wat moet erin staan? Hoe kan ik variëren? Wat schrijf ik na afloop van een activiteit? En wat is het verschil met schrijven voor de website? Allemaal vragen waar een organisatie mee kampt als ze deelnemers zoekt voor activiteiten of verslag wil doen. In deze workshop krijg je antwoord op de vragen, oefen je in het schrijven van teksten, leer je verschillende vormen en krijg je tips om je creativiteit met betrekking tot het variëren in woordkeus op gang te brengen. Ook wordt (kort) aandacht geschonken aan begeleidend beeldmateriaal.

Duur workshop: 2,5 uur

Aantal deelnemers: maximaal 12

Datum: in overleg te bepalen

Locatie: door opdrachtgever te verzorgen

Prijs: € 375,00 per workshop excl. BTW, inclusief voorbereiding en handleiding voor deelnemers.