Muurbloempje

Het eerste feest waar ik in mijn eentje naar toe ga sinds ik gescheiden ben. Het is best gezellig. Ik ken veel mensen, maak met iedereen een praatje en vermaak me goed tot de muziek verandert. Onmiskenbaar: dansmuziek schalt uit de boxen. Mijn favoriete jaren tachtig soul- en discohits. Let’s groove van Earth Wind & Fire wordt gevolgd door Let’s hear it for the boy van Deniece Williams. De eersten wagen zich op de dansvloer. Allemaal m/v stelletjes. Niet zoals in vroeger jaren toen groepen meiden rondom hun tasjes met elkaar dansten. Dit is een feest voor volwassenen.

Ik tik met mijn voeten op de maat mee. Als de intro van Dan Hartman’s Relight my fire begint kan ik me bijna niet meer bedwingen, maar me in mijn eentje tussen de stellen wagen, dat doe ik niet. Daar is a de dansvloer nog te leeg voor en b vind ik dat zoiets eenzaams uitstralen. Ik neem nog een glas spa aan van de ober en bekijk met enige jaloezie het tafereel voor me.

Het volgende nummer dat gedraaid wordt is It’s raining men van The Weather Girls. Ik heb nog nooit zo hard gewenst dat die dames gelijk hadden. Zonder enige hoop kijk ik naar boven. Helaas, niets te bekennen. Ik kan natuurlijk zelf op één van de aanwezige mannen afstappen en ze ten dans vragen, maar, hoe geëmancipeerd ik ook ben, daar heb ik geen zin in. De mannen die ik ken, zijn er allemaal met hun vrouw en de ongebondenen (neem ik gemakshalve aan omdat ze alleen zijn gekomen) zijn niet mijn types. Teveel bralapen ‘kijk mij eens leuk zijn’ of juist het tegenovergestelde, de mannelijke vorm van muurbloempjes (hoe heet dat eigenlijk?).

Na nog een paar nummers uitgezeten te hebben, komt mijn verlossing van de andere kant van de zaal. Eén van mijn vrienden vraagt me ten dans. Wat galant. Mijn avond is gered.

 

De tweede week in september is in Nederland Nationale Dans Week. Een mooie aanleiding om dans tot onderwerp van dit blog te maken. Bovenstaand blog is een verkorte versie van het hoofdstuk Muurbloempje in mijn boek Mevrouw De Wit.  Wil je ook schrijven over dans? Kijk dan bij de schrijfopdracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *